Killar känner på sig att de inte är så viktiga

Min mamma har en, enligt mig, intressant teori. Hon menar att eftersom män egentligen inte är så viktiga för artens fortlevnad (mänskligheten skulle ju kunna fortsätta föröka sig finfint om det bara fanns säg 10% av männen kvar. De kan befrukta alla kvinnorna. Kvinnor däremot behövs varenda en eftersom varje kvinna bara kan få ett visst antal barn. Män kan ju få hundratals), så känner män och pojkar på sig detta och utsätter sig för rent idiotiska risker som kvinnor och flickor aldrig skulle göra.

Några exempel på vad jag menar: Mannen och jag sitter och kollar på TV häromkvällen. Det är ett program om norska helikopter-räddningsteam (de rika norrmännen de kan de! Olja.). I kvällens avsnitt handlar det om en mycket farlig räddningsaktion av en klättrare på berget Trollväggen. Trollväggen är tydligen känd i klättringssammanhand. Den är extremt brant kan jag säga. Och hög. Och svart. Nåja, man kan ju eventuellt vilja klättra där. Klättra gör nog tjejer va? Men det som jag verkligen tänker "baaara män" om är den här kommentaren: "Michael väljer en klättringsrutt på den delen av Trollväggen där det ofta faller ner stora stenar". Eh? Que? INTE NOG med att han ska klättra på denna Trollvägg, bara det totalt livsfarligt, han väljer en rutt där det ofta faller ner stora stenar! Japp, det föll ner en sten på honom. Helikoptern räddade honom, men bara minuter efter räddningsaktionen föll det ner stora stenar som hade sänkt helikoptern om den varit kvar, så nu tillåter inte norska myndigheter att helikoptern räddar idioter där längre.

Ett annat härligt exempel mailade mannen till mig häromdagen: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1396507/Test-av-skyddsvast-slutade-illa.html

Det är alltså en kille som har köpt en skyddsväst. Sen bestämmer killen och hans kompis att de ska testa skyddsvästen. Med killen i. Så DeathWishBoy's polare tar en kniv och hugger killen. Första gången gick det bra.
Då hugger polaren en gång till. Då gick det inte så bra.

Skulle två tjejkompisar ens komma på tanken att ta en kniv och hugga varandra, skyddsväst eller ej? Tror inte det va.

Två av miljontals exempel på vad baaara män skulle göra. Vad säger ni? Tror ni på min mammas teori?

Kommentarer
Postat av: charlotte

Det kann ju mena att de tror sig vara odödliga. Och dom menar väl vardera ett att dom tillhör dom 10% nödvändiga. Som överlever i de farligaste omständigheter.

2011-03-03 @ 18:09:15
Postat av: Maraja

@Charlotte: ja, så är det nog. Usch, det är lite läskigt att ha en son, eller hur? Hoppas ingen av våra söner får för sig att klättra på Trollväggen.

2011-03-03 @ 18:12:52
URL: http://marajapratarstrunt.blogg.se/
Postat av: Emma

Haha morsan och hennes teorier.. Men killar behövs inte bara för att avla barn utan även för att bära tunga ICA-kassar och fixa tråkiga grejer. Jag KAN göra dessa saker själv men jag vill helt enkelt inte. ;)

2011-03-04 @ 08:39:29
URL: http://tvatusenforfemtio.blogg.se/
Postat av: david w

givetvis är det så.

2011-03-04 @ 09:09:46
URL: http://postannelund.chilipeppar.com/
Postat av: bitch please, im a unicorn.

Hon har ju faktiskt rätt!

2011-03-04 @ 09:11:22
URL: http://utankontroll.blogg.se/
Postat av: lovisa

allt bra?:)

2011-03-04 @ 09:20:36
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: bitch please, im a unicorn.

Åh men tack, nej, hihi! trots att jag går it/media är jag mer into skrivandet än själva formgivningen, trots att det också är rätt kul :)

2011-03-04 @ 09:32:41
URL: http://utankontroll.blogg.se/
Postat av: Alexandra - Uppsalas största blogg

hej jag har en tävling där du kan vinna ett valfritt smycke! du får supergärna vara med: klicka på länken här under :)

http://vadfanskajagheta.se/2011/march/tavling-20-vinn-valfritt-smycke-fran-bstor.html#comment

2011-03-04 @ 09:46:17
URL: http://vadfanskajagheta.se
Postat av: Jessica

Jag tycker att du har en skitfin blogg! Har du tid så slå även ett öga på min :D.

2011-07-13 @ 20:53:07
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0